Направен само от три основни съставки -
чушки, патладжан и люти феферони

Тайната на добрия айвар...
се крие във внимателно подбраните червени чушки, сочен патладжан и тънкостите на рецептата.
Преди да изберем вкусът, достоен за “Три лъжици”, опитахме над 20 рецепти, проверихме качеството на влаганите суровини и разгадахме тайните на домашно приготвения автентичен айвар.
И избрахме… Истински македонски айвар… А за да е още по-неустоим, апетитен и съвършен, прибавихме люти чушчици феферони.
С тях рецептата е завършена и без компромис с качеството представяме лют айвар от „Три лъжици“!
Майсторлъкът си личи във всяка лъжичка!
Чушките

С първата лъжичка влагаме най-вкусните червени печени пиперки; едросмлени, за да усещаш парченцата с всяка лъжичка.
Патладжанът

С втората лъжичка прибавяме към рецептата сочни, печени патладжани, защото вкусът не е същият без тях.
Фефероните

С третата лъжичка добавяме люти чушчици феферони, точно, колкото е необходимо, за да направим айвара по-балкански, апетитен и неустоим.
Ако се питаш и чудиш...

Айварът е традиционна балканска разядка, характерна за Северна Македония и Сърбия. Приготвя се предимно от червени чушки, като в рецептите често се добавя и патладжан за по-наситен вкус. В рецептата за айвара НЕ СЕ добавят домати или доматено пюре.
Произвежда се в Северна Македония от майсторите на айвара, които вярват също като нас, че качеството е най-важно.
Опитай и ще разбереш. Все пак, усещането за люто при всеки е различно.
- Македонският айвар се приготвя традиционно от печени червени чушки и патладжан, за по-наситен вкус и плътна консистенция. В рецептата за айвара НЕ СЕ добавят домати или доматено пюре.
- Лютеницата се приготвя обикновено от смлени домати или доматено пюре, печени чушки, патладжан, повече подправки и захар.
- Фокусът не е върху количеството, а върху това колко вкусен и качествен е айварът.
- Рецептата е изпипана, за да гарантира традиционния вкус, цвят, плътност и аромат.
- Направени са над 30 варианта преди да се открие перфектната рецепта.
- Вложените зеленчуци са едросмлени, за да усещаш парченцата с всяка лъжичка – както, ако си го направиш вкъщи.
Можеш да поръчаш онлайн през нашия магазин.
Идеи за похапване на айвар

като разядка с пърленка

като гарнитура към скара

върху препечена филийка

като дипче за чипс или крекери

Като добавка към сос
