fbpx

македонски айвар

в два съвършени вкуса

Истинският айвар се приготвя с дни, а е толкова вкусен, че можеш да го хапнеш на един дъх

Толкова благ и 

апетитен – айвар за 

цялото семейство. И 

леко сладък… за още

 по-голяма наслада

БЛАГ АЙВАР “ТРИ ЛЪЖИЦИ”

Толкова благ и 

апетитен – айвар за 

цялото семейство. И 

леко сладък… за още

 по-голяма наслада

ЛЮТ АЙВАР “ТРИ ЛЪЖИЦИ”

Пиперлив айвар със 

силен характер и

люти феферони… за 

истински балкански 

юнаци и девойки

Пиперлив айвар със 

силен характер и

люти феферони… за 

истински балкански 

юнаци и девойки

Открий богатствата на айвара - един продукт
с безброй апетитни приложения

КАКВО Е АЙВАР?

За много от вас тази дума вероятно е малко позната, но всъщност айварът е част от балканската кухня от векове и се прави в почти всички държави от нашия регион. Най-известните видове са македонският и сръбският айвар, прочути с невероятния си и неповторим вкус.

Айварът има разнообразни приложения – той може да се използва като: 

  •  разядка или мезе
  •  като дип
  •  сос,  салца или дресинг
  •  за намазване
  •  като гарнитура

Но най-важното, айварът винаги прави всяко ястие още по-вкусно!

Айварът “Три лъжици” е оранжев до наситено червен, в зависимост от количеството на червените чушки, използвани за приготвянето му. 

Да, само червени чушки – месести, сладки, с по-малко съдържание на вода, за да стане айварът наистина вкусен. И патладжани – големи, лилави, вкусни и сочни патладжани, същите като от слънчевите градини на нашите баби и дядовци.

Вкусът на айварa “Три лъжици” варира от леко сладък до средно лют (с феферони). Той има кремообразна и плътна текстура, дълбок и богат засищащ вкус, предизвикващ апетита.  

След като го опитате веднъж, ще останете пристрастени за цял живот!

Ако още се питаш и чудиш...

Айварът е традиционна балканска разядка, приготвена от червени чушки и патладжани. НЕ СЪДЪРЖА домати или доматено пюре.

Произвежда се в Северна Македония от майсторите на айвара, които също като нас вярват, че качеството е най-важно.

Опитай лютия и ще разбереш. Усещането за люто при всеки е  различно. Благият айвар е с по-мек вкус, без лютивина и всички го харесват.

Опитахме над 30 различни варианта, преди да открием идеалния айвар.

И защото вкусът и качеството са най-важни за нас – избрахме най-високото качество.

За да гарантираме истински традиционен вкус, цвят, плътност и аромат – избрахме най-добрата рецепта, с едросмлени печени зеленчуци, после леко запържени и овкусени в перфектен баланс.

А парченцата…ммм…парченцата – ще ги усетиш с всяка лъжичка, сякаш айварът е домашно приготвен.

Можеш да поръчаш благ или лют айвар онлайн през нашия магазин, или да го откриеш в някои магазини в София и Пловдив.

  • Традиционният македонски айвар се приготвя от печени червени чушки. За по-наситен вкус и плътна консистенция, към тях се добавят сочни печени патладжани, олио и малко подправки. В айвара НЕ СЕ добавят домати или доматено пюре.
  • Лютеницата обикновено се приготвя от смлени домати или доматено пюре, печени чушки, патладжан, повече подправки и захар.

Идеи за похапване на айвар

Ajvar-Icon-Arabic-Breads-3spoons

като разядка с пърленка

Ajvar-Icon-Meat-3spoons

като гарнитура към скара

Ajvar-Icon-Slices-3spoons

върху препечена филийка

Ajvar-Icon-Chips-3spoons

като дипче за чипс или крекери

Ajvar-Icon-Sauce-3spoons

Като добавка към сос

Ajvar-Icon-Jar-3spoons

хапвай директно от буркана

Всяко хапване е по-интересно и по-вкусно
с айвар "Три лъжици"