Толкова благ и
апетитен – айвар за
цялото семейство. И
леко сладък… за още
по-голяма наслада
БЛАГ АЙВАР “ТРИ ЛЪЖИЦИ”
Толкова благ и
апетитен – айвар за
цялото семейство. И
леко сладък… за още
по-голяма наслада
ЛЮТ АЙВАР “ТРИ ЛЪЖИЦИ”
Пиперлив айвар със
силен характер и
люти феферони… за
истински балкански
юнаци и девойки
Пиперлив айвар със
силен характер и
люти феферони… за
истински балкански
юнаци и девойки
с безброй апетитни приложения
КАКВО Е АЙВАР?
За много от вас тази дума вероятно е малко позната, но всъщност айварът е част от балканската кухня от векове и се прави в почти всички държави от нашия регион. Най-известните видове са македонският и сръбският айвар, прочути с невероятния си и неповторим вкус.
Айварът има разнообразни приложения – той може да се използва като:
- разядка или мезе
- като дип
- сос, салца или дресинг
- за намазване
- като гарнитура
Но най-важното, айварът винаги прави всяко ястие още по-вкусно!
Айварът “Три лъжици” е оранжев до наситено червен, в зависимост от количеството на червените чушки, използвани за приготвянето му.
Да, само червени чушки – месести, сладки, с по-малко съдържание на вода, за да стане айварът наистина вкусен. И патладжани – големи, лилави, вкусни и сочни патладжани, същите като от слънчевите градини на нашите баби и дядовци.
Вкусът на айварa “Три лъжици” варира от леко сладък до средно лют (с феферони). Той има кремообразна и плътна текстура, дълбок и богат засищащ вкус, предизвикващ апетита.
След като го опитате веднъж, ще останете пристрастени за цял живот!
Ако още се питаш и чудиш...
Айварът е традиционна балканска разядка, приготвена от червени чушки и патладжани. НЕ СЪДЪРЖА домати или доматено пюре.
Произвежда се в Северна Македония от майсторите на айвара, които също като нас вярват, че качеството е най-важно.
Опитай лютия и ще разбереш. Усещането за люто при всеки е различно. Благият айвар е с по-мек вкус, без лютивина и всички го харесват.
Опитахме над 30 различни варианта, преди да открием идеалния айвар.
И защото вкусът и качеството са най-важни за нас – избрахме най-високото качество.
За да гарантираме истински традиционен вкус, цвят, плътност и аромат – избрахме най-добрата рецепта, с едросмлени печени зеленчуци, после леко запържени и овкусени в перфектен баланс.
А парченцата…ммм…парченцата – ще ги усетиш с всяка лъжичка, сякаш айварът е домашно приготвен.
- Традиционният македонски айвар се приготвя от печени червени чушки. За по-наситен вкус и плътна консистенция, към тях се добавят сочни печени патладжани, олио и малко подправки. В айвара НЕ СЕ добавят домати или доматено пюре.
- Лютеницата обикновено се приготвя от смлени домати или доматено пюре, печени чушки, патладжан, повече подправки и захар.